Werken bij Raamwerk

Werken en leren

Wil jij graag een opleiding in de zorg gaan volgen, waar je tegelijkertijd het geleerde in de praktijk kunt brengen? Dan is ons werken-leren traject iets voor jou!

Bij Raamwerk kun je werken en leren combineren

Je krijgt de kans om met diverse doelgroepen te werken en om op verschillende afdelingen te leren in de praktijk. Zo kom je erachter wat je leuk vindt en leer je meer over Raamwerk. Het werk is uitdagend en belonend en geeft jou de kans je te ontwikkelen. Ook belangrijk: je mag bij ons gewoon lekker jezelf zijn.

Leerlingplekken

De werving voor nieuwe leerlingen per september 2021 is inmiddels afgerond. 

Voor de volgende instroom, februari 2022, gaan wij rond augustus/september weer starten met werven.  

 

De functie

Als leerling medewerker verricht je alle dagelijks voorkomende werkzaamheden en begeleid je cliënten. Je werkt op onregelmatige werktijden. Dit varieert van dag-, avond-, weekenddienst. Afhankelijk van de locatie waar je komt te werken, is het ook mogelijk dat je slaapdiensten werkt. 

Als leerling-medewerker ga je één dag in de week naar school en werk je op een van onze woonlocaties of dagcentra. Ieder schooljaar heb je een andere werkplek en maak je kennis met de verschillende doelgroepen en onderdelen van onze organisatie. Je krijgt een werkbegeleider op jouw locatie die jou ondersteunt in de praktijk. Samen met jouw werkbegeleider krijg je ondersteuning van de praktijkopleider.

De voordelen van werken en leren bij Raamwerk:

Werk met betekenis

Het is dankbaar werk! Je draagt direct bij aan het geluk van je cliënten: je kunt voor hen het verschil maken.

Leer Raamwerk kennen

Je werkt ieder schooljaar op een andere locatie, zodat een hoop leert over onze doelgroepen en de organisatie.

Je eigen plek vinden

Je draait mee als volwaardig teamlid. Al doende leer je over het werk én over welke doelgroep jou past. 

}

Een leuke en leerzame tijd

Je kunt de theorie direct toepassen in de praktijk, waar je goede begeleiding krijgt. Zo ontwikkel jij je als een ware zorgprofessional!

Praktische zaken

Welke specifieke opleidingen kan je volgen?

MBO opleiding

Als leerling-medewerker kun je opgeleid worden tot:

  • Verzorgende IG – Maatschappelijke zorg (VIG-MZ), niveau 3
  • Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ), niveau 4
  • Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (PBSD), niveau 4

Raamwerk werkt voor VIG-MZ en PBGZ nauw samen met het ROC Mondriaan in Leiden. Alle leerling-medewerkers die bij ons in dienst komen voor de VIG-MZ of PBGZ opleiding melden wij aan bij het ROC Mondriaan.

Voor PBSD werkt Raamwerk nauw samen met MBO Rijnland te Leiden. Leerling-medewerkers die bij ons in dienst komen voor de opleiding PBSD melden wij aan bij MBO Rijnland. De opleiding PBSD start voor nieuwe leerlingen alleen in september. 

Erkenning

Voor alle genoemde opleidingsvarianten op MBO-niveau, hebben wij een erkenning als leerbedrijf. Die erkenningen zijn afgegeven door SBB: kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport.

Wat bieden wij jou?

Je verdient een leerling-salaris volgens de CAO-gehandicaptenzorg.

Leerling-medewerkers boven de 21 jaar worden ingeschaald in FWG 25.

Daarnaast worden het schoolgeld, de lesmaterialen en een gedeelte van de schooluren (buitenschools leren) betaald door Raamwerk. 

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden over het werken-leren traject en wil je hier graag voor in aanmerking komen? 

Rond augustus/september komt de vacature voor leerling-medewerkers voor de instroom per februari 2022 online. Wil je voor die tijd jouw interesse kenbaar maken? Dan kan dat zeker! Stuur dan een open sollicitatie en wij nemen contact met jou op zodra de werving van start gaat.

Vragen?

Neem dan contact op met Sabine van Rijn.
Zij weet alles over de opleidingen binnen Raamwerk.