Werken bij Raamwerk

Vrijwilligers FAQ

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Raamwerk maar heb je nog vragen? Wij vinden het belangrijk dat je niet voor verrassingen komt te staan en hebben daarom op deze pagina de belangrijkste vragen met antwoorden voor je opgesomd. 

Bij Raamwerk weet je waar je aan toe bent

Vrijwilliger zijn bij Raamwerk

Vervangt vrijwillige inzet basis zorg?

Nee, vrijwillige inzet wordt nooit in plaats van professionele zorg ingezet. De verantwoordelijkheid van de dagelijkse zorg en medische en verpleegtechnische handelingen zal en mag dan ook niet van je gevraagd worden.

Heb ik ervaring nodig om me vrijwillig in te zetten?

Nee hoor, ervaring is niet nodig. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep en dat je je kunt inleven en kunt aanpassen aan de behoefte van de cliënt. Verder is het belangrijk dat je enthousiast bent en afspraken nakomt. Cliënten rekenen op je.

Ik weet niet of het wel wat voor mij is, werken met mensen met een beperking?

Raamwerk biedt zorg aan een heel diverse doelgroep. We bespreken met jou, wat dit betekent en onderzoeken wat het beste bij je past. Natuurlijk mag je ook altijd een keer komen kijken, dan krijg je er misschien een beter beeld bij.

 Op welke manieren kan ik me vrijwillig inzetten?

Je kiest zelf wat het beste bij jou past. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Eén keer per week een wandeling met iemand maken. In de poule van vrijwillige chauffeurs. Eens per twee weken koffiedrinken met iemand. Eens in de maand ondersteunen bij een groepsactiviteit. Eén keer per kwartaal met iemand naar het theater. Of zo nu en dan helpen bij evenementen. Kijk ook eens bij de uitstaande vacatures, zo krijg je wellicht een beter beeld van de vragen die uitstaan.

Praktische zaken

Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt aan vrijwillige inzet?

Dat is helemaal afhankelijk van de tijd die jij er zelf in wilt en kunt investeren en het soort vrijwillige inzet dat je wilt doen. We stemmen graag met jou af wat voor jou werkt.

Kan ik me ook inzetten op basis van maatschappelijke stage of maatschappelijke dienststijd?

Ja, bij Raamwerk ben je ook welkom wanneer je je vrijwillig wilt inzetten in het kader van
je opleiding of in het kader van maatschappelijke diensttijd. Samen met jou kijken we naar waar je wensen en talenten liggen om zo tot een leuke, zinvolle en leerzame invulling te komen.

Kan ik mij als bedrijf ook vrijwillig komen inzetten voor een activiteit of een klus?

Ja, ook als je voor je bedrijf, team of afdeling op zoek bent naar een bijzondere en zinvolle manier om je in te zetten voor de maatschappij ben je welkom bij Raamwerk. Samen met één van de medewerkers van vrijetijd en vrijwilligers stem je een programma af. Dit hangt af van de samenstelling van je team, met de hoeveelheid mensen met wie je komt en de wensen en werkzaamheden die te doen zijn bij Raamwerk.

Krijg ik een vergoeding voor vrijwillige inzet?

Je krijgt je reis en onkosten vergoed en kan gebruik maken van een online leerplatform en trainingen die aangeboden worden.

Hoe kan ik mezelf aanmelden?

Stap 1: Bel, mail of reageer op een vacature

Wil je je vrijwillig inzetten of daar meer over weten? Dan kan je ons altijd bellen of mailen.

Stap 2: Kennismaken

Je komt langs voor een kennismaking.

Klikt het? Je maakt een afspraak met de contactpersoon van de cliënt of locatie.

Stap 3: Vrijwilligersovereenkomst

Je krijgt van ons een aanvraaglink voor een Verklaring Omtrent gedrag. De kosten worden uiteraard door ons vergoed. Daarna krijg je een vrijwilligers-overeenkomst en nemen wij je op ons bestand.

Ook werken bij Raamwerk?

Ben jij klaar voor een baan bij Raamwerk?
Bekijk dan hier onze vacatures en wie weet tot snel!