Verhalen van Raamwerk

Van twijfels over studiekeuze – Naar de juiste baan

Mariesa

cluster persoonlijk begeleider, meervoudige beperking, Zeehos Katwijk

Mariesa werkte in de kinderopvang maar kwam erachter dat het toch niet haar ding was. Ze ging de opleiding Maatschappelijk Zorg volgen en kwam via haar stage bij Raamwerk terecht. Daar is ze niet meer weggegaan. 

Zowel voldoening  als een stabiele toekomst

‘De eerste dag van mijn stage zal ik nooit vergeten. Ik moest toen een man van bijna 2 meter uit bed halen en toen dacht ik echt: waar ben ik aan begonnen? Maar daarna was het een kwestie van wennen en voelde ik me al heel snel op mijn gemak.’

Mariesa werkte twee jaar als begeleider op Zeehos in Katwijk en kon al snel doorgroeien naar de functie van cluster persoonlijk begeleider. 

‘Toen ik tijdens mijn stage zag wat de cluster persoonlijk begeleider nog allemaal extra voor de cliënten doet, dacht ik: dat wil ik ook.’

Van kinderopvang naar de zorg was voor mij een logische stap

Als cluster persoonlijk begeleider ben je onder andere verantwoordelijk voor de ondersteuningsplannen van de cliënten. Je onderhoudt contact met de ouders, verwanten en familie en stuurt waar nodig het team aan. Daarnaast help je mee met de ADL, de algemene dagelijkse levensbehoeftes zoals opstaan, wassen, aankleden, eten en de dagbesteding van de cliënten.

‘Ik kan gewoon beter omgaan met mensen met een beperking dan met kinderen. De doelgroep waar ik nu mee werk, de ernstig meervoudig beperkten, spreekt mij erg aan omdat je een lolletje met ze kan maken maar ook serieus moet zijn. Dat is een goede combinatie voor mij.’

Door te geven krijg je zoveel terug

‘Het werken in de zorg heeft mij heel positief veranderd. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik op werkgebied wilde totdat ik in de gehandicaptenzorg ging werken. Het heeft mij volwassen gemaakt.

Elke keer als ik een cliënt in zijn stoel heb geholpen, denk ik: fijn dat ik op die manier iemand kan helpen en dat is heel dankbaar werk.’

Meer verhalen van jouw toekomstig collega’s

Ook een zorgprofessional worden?

Sta jij stevig in je schoenen en sta je open voor de cliënten?
Dan hebben wij een nieuwe uitdaging voor je!