Verhalen van Raamwerk

Van ooit aan het roer – Naar het roer om

Erik

ambulant begeleider, regio (Lisse, Sassenheim, Hillegom)

Erik heeft een paar jaar als stuurman-in-opleiding op de zeeën rond Europa gevaren maar stapte over naar zorg. Hij vindt de zorg boeiender dan de vrijheid van de zee.
‘Goed zorgen voor kwetsbare mensen, dat is mijn toekomst.’

Een nieuwe koers op het land

Erik heeft onlangs zijn opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg aan de ROC Mondriaan in Leiden afgerond.

Hij begon drie jaar geleden als leerling-medewerker op Zeehos in Katwijk, werkte daarna op de Hafakker in Noordwijkerhout en is inmiddels aan de slag als ambulant begeleider in de regio. 

‘Van mensen gelukkig maken word ik zelf ook erg gelukkig.’

Begeleider in de regio

Als begeleider in de regio bied je ondersteuning aan huis, bij zelfstandig wonende cliënten met een licht verstandelijke beperking. De begeleiding richt zich op het vergroten en/of behouden van de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de cliënten. Je voert de taken bij de cliënten thuis zelfstandig uit en werkt individueel.

‘Onze cliënten kunnen vaak meer dan ze denken. Ik probeer ze in zo’n situatie op een voorzichtige manier aan te sporen om toch een klein stapje vooruit te zetten. Als ze dat dan doen voelt het soms net alsof je een puzzel oplost. Die uitdaging overwinnen en iemand daarmee helpen voelt ontzettend goed.’

Leerling-medewerker bij Raamwerk

Als leerling-medewerker bij Raamwerk ga je meteen aan de slag en ga je één dag per week naar school. Je werkt in drie jaar tijd op drie verschillende locaties. Je krijgt je opleiding vergoed en na afronding van de opleiding is er een grote kans dat je bij ons kan blijven werken.

Erik: ‘Het is ontzettend fijn dat je op drie totaal verschillende locaties van Raamwerk kan werken, zodat je precies weet welke doelgroep je het meeste aanspreekt.’

Meer verhalen van jouw toekomstig collega’s

Ook een zorgprofessional worden?

Sta jij stevig in je schoenen en sta je open voor de cliënten?
Dan hebben wij een nieuwe uitdaging voor je!